نهم اردیبهشت همزمان با روز شوراها برابر است با دومین سال از آغاز عملکرد دهیاری و شورای اسلامی دهستان زیبد در دوره سوم.
آنچه که در ذیل آمده مطالبی است که با هدف معرفی زیبد و بیان گزارش عملکرد دهیاری و
شورای اسلامی زیبد در ویژه نامه شوراهای هفته نامهء نامه گناباد به چاپ رسیده که در
سطح وسیع در استان توزیع میشود.
روستای زیبد در 20 کیلومتری جنوب غرب شهرستان گناباد واقع شده که با جمعیتی بالغ بر 400 خانوار بزرگترین روستای منطقه و بعنوان مرکز دهستان مرکزیت قریب به 20 پارچه روستا را دارا میباشد. آب و هوای آن در زمستان معتدل و در تابستان نسبتأ خنک و مطبوع است.
گویند چرا نامش را زیبد گذاشته اند با جستجو در تاریخ تمدن کهن ایران می توان زیبد را که از مصدر زیبیدن به معنای شایسته زندگی بودن است شناخت و خلاصه آن اینچنین است :
1- دارای موقعیت جغرافیایی بسیار عالی و منطقه خوش آب و هوای ییلاقی با کوهستانهای جالب و دیدنی که بهار و تابستانش با وفور انواع میوه های شیرین بویژه خربزه های معروف زیبد آن را شایسته زندگی کردن قرار داده است.
منطقه گردشگری درب صوفه زیبد با چشم انداز بسیار زیبا و طبیعتی دلنشین و آبشار معروف آن خستگی را از تن هر گردشگری بیرون می کند.
2- در تاریخ کهن ایران جنگ مشهور دوازده رخ در منطقه سرپروند زیبد بین ایرانیان و تورانیان اتفاق افتاده است که بیش از دو هزار و پانصد بیت شاهنامه بزرگ فردوسی را به خود اختصاص داده و قبر پیران ویسه که از سرداران توران بوده است در درب صوفه گواه این ماجراست.
3- وجود میراث کهن تاریخی قلعه زیبد ، قلعه سرچشمه شهاب گبر و غارهای آهکی کوههای زرد و ایوان مسجد جامع زیبد و ایوان سنگی درب صوفه از جایگاههای تاریخی زیبد هستند.
4- . دینداری ، شجاعت ، صداقت و سخت کوشی صفت این مردمان است که در ادوار مختلف تاریخ آنرا نشان داده اند سابقه مردمی زیبد در دفاع از عزت و بزرگی ایران اسلامی که قبل از پیروزی انقلاب و در دوران مبارزات علیه رژیم طاغوت با ایجاد اولین جرقه های مبارزه با رژیم در سطح شهرستان که از پیشگامان و بلکه هادیان مبارزان گناباد بوده اند و پس از پیروزی آن که با شهادت 24 عزیز آرمیده در دل خاک ، داشتن بیش از 60 جانباز و اعزام بیش از 400 رزمنده به جبهه های نبرد شاهدانی زنده و ماندنی در تاریخ است. و همین ها دلیل لوح تقدیری است که از طرف استانداری وقت خراسان مبنی بر روستای نمونه آندوران به این دلاور مردان اهداء گردید.
5- زیبد همواره یکی از مراکز مهم علمی و فرهنگی شهرستان بوده و علیرغم امکانات اندک علمای بزرگی را تحویل جامعه داده است که از جمله شاخص ترین آنها حاج آقای صادقی امام جمعه محترم شهرستان می باشند. علاوه بر این در بسیاری از رشته های علمی همچون : فیزیک،شیمی،عمران،پزشکی و سایر رشته های تخصصی نخبه های زیادی را پرورش داده که در داخل و خارج کشور فعالیت می کنند.
6- یکی از مهمترین افتحارات مردم زیبد حضور مقام معظم رهبری در سال 1353 در این دهستان است که همزمان با این حضور ،کتابخانه زیبد توسط تعدادی از جوانان و روحانیون فعال و روشنفکر زیبدی کار خود را آغاز کرده و زمینه افشاگری علیه رژیم پهلوی را مهیا می سازد.
5- بیش از نیم قرن است -از تاریخ 28/12/1324 – که زیبد طی نامه شماره 2752 فرمانداری گناباد به مرکز دهستان ارتقاء یافت و عملاٌ مدیریت روستایی از آن زمان بصورت رسمی در این دهستان آغاز گردید که در سطح شهرستان بی سابقه است .پس آیا زمان آن فرا نرسیده است که این دهستان توفیق یافتن حق خود یعنی ارتقاء به شهر را پیدا کند؟
این حق بی شک همت دولت مردان و مسئولین و مردم این منطقه را طلب می کند. انشاءا...
دو سال تلاش و فعالیت دهیاری و شورای اسلامی دهستان زیبـد
در سال های جدید تأسیس دهیاری ها و شورا ها تجربه بسیار موفقی از مدیریت روستایی را نشان داده که خدمات آن بر همگان آشکار است.
تلاش ما بر این بوده که با توجه به قدمت فراوان ، تاریخ پر حماسه ، فرهنگ غنی و قابلیت های انسانی و طبیعی ناشناخته ی منطقه و نیز موقعیت ویژه جغرافیایی، از کمترین امکانات بیشترین بهره وری را برای توسعه ی پایدار روستایی و تقویت بنیه های اقتصادی – اجتماعی و فرهنگی ایجاد نمائیم.
آنچه در این مجموعه آمده است نه تنها گزارشی مختصر از عملکرد دهیاری در یک برهه زمانی کوتاه از زمان تصدی آن که حدود20 ماه است میباشد بلکه بارقه ای از امید برای آنهایی است که قلبشان برای آبادانی ، پیشرفت و ترقی این سرزمین می تپیده و همواره در تکاپوی رسیدن به سربلندی آن بوده و زیبدی آباد را آرزو داشته اند ...
از آنجا که بیان گزارش عملکرد در شفاف سازی و اعتماد سازی بیشتر نقش مهمی را ایفا می کند بر آن شدیم مختصری در مورد برنامه ها و طرح های اجرا شده و یا در حال اجرا که توسط این دهیاری و شورای اسلامی پیگیری و یا اجرا شده است را بیان نمائیم.
2- تشکیل کمیته های مختلف مشورتی برای دهیاری شامل :
‹‹ عمران – کشاورزی – فرهنگی و اجتماعی – ورزش – بهداشت – و... ››
و دعوت از افراد صــاحب نظر جهت عضویت در این کمیتـه هــا جهت پیشبرد بهتر امور، بررسی و سعی در رفع مشکلات روستا.
4- افتتاح دفتر روابط عمومی دهیـاری در مرکز روستا و در جنب مسجد جــامع جهت سهولت دسترسی ارباب رجوع .
5- برگزاری همایش تجلیل از پیشکسوتان فرهنگی ، دبیران و دانش آموزان نمونه دهستان زیبدو اهدای هدایای یادبود به آنها در تاریخ 1/8/1386 با حضور امام جمعه محترم و فرماندار گرامی و سایرمسئولین شهرستــان و اولیــاء دانش آموزان .
6- تـأسیس و راه اندازی « روستـامهـد » در زیبد با همکاری اداره بهزیستی شهرستان که در حـال حاضر از فعال ترین روستامهدهای شهرستان می باشد.
7- پیگیری مستمر جهت احداث مجتمع آبرســانی براکـوه و اتصال آن به شبکه آب آشـامیدنی زیبـد که با همت و تلاش مسئولین محترم شهرستان انجام پذیرفت .لازم به ذکر است این پروژه بزرگترین مجتمع آبرسانی روستایی شهرستان می باشد که عملیات احداث آن در سال 84 با همت و پیگیری های بی دریغ مسئولین محترم شهرستان آغاز و در اواخر سال 86 به بهره برداری رسید و مشکل اصلی مردم بیش از 12 روستای این دهستان که همان کمبود آب آشامیدنی سالم بود را مرتفع کرد.
8- تعویض شبکه آب آشـامیدنی داخل روستا با همکــاری اداره محترم آب و فاضلاب روستـایی بدلیل فرسودگی شبکه و لکه گیری و آسفالت خیابان ها.
9- استفاده از ساختمان های متروکه مدارس استفــاده از آن برای کارهــای عمومی روستــا .
11- همکاری و پیگیری جهت تکمیل مجموعه فرهنگی سردار شهید علی عجم که عملیات ساخت آن با کمکهای جناب آقای دکتر عجم ( خیَر زیبدی) آغاز و سپس ساختمان نیمه تمام آن جهت تکمیل به آموزش و پرورش واگذار گردید.لازم به ذکر است در ابتدا هدف از احداث این مجموعه تأسیس بنیاد دانش جنوب خراسان بوده است.
12- اجرای ماده 133 قانون برنامه چهارم توسعه کشور - طرح سند دار کردن واحدهــای مسکونی ، تجـاری و دامی - که هم اکنون با همکاری بنیاد مسکن و اداره ثبت اسناد در حال اجرا میباشد.
13- پیگیری مستمر و هدایت کمکها و اعتبارات دولتی به قنوات زیبد بطوریکه در همین مدت در چند نوبت اعتباری بالغ بر 000/000/400 ریال به هر دو قنات زیبد اختصاص یافت.
14- پیگیری و مکاتبات مستمر با شرکت مخابرات جهت نصب آنتن BTS تقویت تلفن همراه که نصب و راه اندازی گردیده است.
15- پیگیری و مکاتبات متعدد با اداره راه و ترابری جهت ترمیم آسفالت جاده زیبد-گناباد که عملیات چیپسل آن اجرا گردید
16- معرفی بیش از 40 نفر از جوانان روستا جهت استفاده از تسهیلات اشتغال زایی از محل اعتبارات بنگاه های کوچک زود بازده بطوریکه در سطح بخش کاخک زیبد بعنوان تنها روستا توانست بیش از 000/000/500/1 ریال تنها از طریق صندوق مهر رضا(ع)جذب کند.
17-آماده سازی و احداث زمین فوتبال جوانان زیبد با همکاری اداره تربیت بدنی شهرستان که هم اکنون کار احداث تأسیسات و مستحدثات مربوط را آغاز کرده ایم .
18- ساخت حمام خورشیدی زیبد با استفاده از کمکهای سازمان بهینه سازی مصرف سوخت کشور و اعتبارات دهیاری . تخریب ساختمان فرسوده آن و احداث ساختمان جدید.
19- احداث پــارک روستــایی وحدت در بهترین نقطه روستا که مناسب ترین پارک روستایی منطقه می باشد.
22- بهسازی معابر و بهبــود وضعیت از طـریق توسعه و آسفالت معابر بر اساس ضوابط طرح هادی، گسترش چشم گیر فضای سبز روستایی، رنگ آمیـزی جدول ها ، نصب پرچـم و ...
23- مراسم افطار و پذیرایی از عموم اهالی روستا در ماه مبارک رمضان با حضور مسئولین محترم .
24- تأمین روشنایی پارک وحدت ، بلوار شهدا ، میدان نماز، و نصب چراغ روشنایی از محل میدان نماز تا چهارراه ، روشنایی و فضاسازی جلوی مسجد جامع و سایر معابر روستا.
25- نصب مبلمان روستایی و ایستگاه های مسافر در سطح روستا و سه راهی رضویه.
26- شناسایی اقشار نیازمند روستا و معرفی آنها به نهادهای حمایتی مانندکمیته امداد ، بهزیستی و... و نیز انجام امور مربوط به دریافت سهام عدالت روستائیان .
27- نظـارت و جلوگیری از تخلفات در سـاخت و ســازهای روستایی ، صدور پروانه هـای ساختمـانی و تشویق و ترغیب مردم به رعــایت اصول فنی ساختمان و ایمن سازی که خوشبختانه در این دهستان با استقبال چشم گیر مردم مواجه شده است.
28- جمع آوری زبــاله های خــانگی بطور مرتب دو روز در هفتــه و حفر تراشه جهت دفن زباله که در حال حاضر به طور بهداشتی جمع آوری ، حمل ، سوزانده و دفن می شوند .
29 - نصب تابلوهای مزیّن به تصاویر شهدای زیبد در ورودی بلوار شهدا که بیانگر افتخارآفرینی های مردم این روستا است.
30- نصب تابلـوهـای معرفی خیابانهـای اصلی و فرعی.
31- بهبود وضعیت بهشت ابراهیم از طریق احداث قبرهای آماده و نیز بهبود وضعیت غسالخانه و...
33- تشکیل انجمن میراث فرهنگی ، صنــایع دستی و گردشگری با همکاری اداره میراث فرهنگی شهرستان. با توجه به اینکه زیبــد دارای آثــار ثبت شده ملی مانند : قلعه زیبد ، آرامگاه پیران ویسه درب صوفه ، قلعه شاه نشین،درخت سرو کهنسال زیبد و... می باشد وظیفه انجمن حفظ و حراست از این آثار می باشد.
35- پیگیری و مکاتبات مستمر جهت اختصـاص ماشین حمل زبـاله به این دهیاری که با کمک و حمایت مسئولین محترم شهرستان به نتیجه رسید و یکدستگاه کمپرسی آمیکو به این دهیاری اختصاص و تحویل شد .
36- ساخت و تکمیل حسینیه زیبد در زمینی به مساحت 1300 متر مربع با زیر بنای ساختمان حدود 650 متر مربع که در مدت کمتر از 9 ماه با هزینه بیش از 000/000/750 ریال به بهره برداری رسید و تمامی این مبلغ از طریق کمکهای مردمی تأمین شد.
38- تشکیل کمیته بهبود تغذیه روستائیِان با مشارکت اداره بهزیستی و مرکز بهداشت شهرستان.
39-پیگیری جهت تجهیز مرکز مخابراتی زیبد به امکاناتی از قبیل : اینترنت پرسرعت و پست بانک که با همکاری صمیمانه ریاست محترم اداره مخابرات گناباد به بهره برداری رسید.
جشن میلاد منجی عالم بشریت در زیبد
فراخوان نظرات ، طرح ها و پیشنهادات و انتقادات
بزودی عملیات ساماندهی بهشت ابراهیم زیبد آغاز می شود:
کوهپیمایی عمومی خانوادگی شهرستان در ارتفاعات درب صوفه زیبد
پس از انتخابات
انتخابات در زیبد
محدودیت ها و تنگناها از منظر دهیار زیبد
این بار زیبد را از سیمای خراسان رضوی مشاهده کنید
آگهی ترحیم کربلایی حسن عجم
مراسم عزاداری اباعبدا... الحسین در محرم سال 1430 هجری قمری
هیئت های سینه زنی و زنجیرزنی
مراسم پذیرایی دهه اول محرم در فاطمیه
تکمیل حسینیه و مجتمع فرهنگی امام حسین (ع) زیبد
انا لله و انا الیه راجعون
[همه عناوین(24)]
بازدید دیروز: 1
کل بازدید :51067

نویسندگان وبلاگ :

جعفر محمدی (@)[1]
سلام علیکم دهیاری زیبد ورود شما را به این وبلاگ خوش آمد می گوید.این وبلاگ در تاریخ 27/8/86 با هدف معرفی دهستان زیبد و برنامه ها و عملکرد دهیاری ایجاد و آماده دریافت نظرات و پیشنهادهای سازنده شما برای آباد کردن این دهستان می باشد. همچنین مااز طریق ایمیل rezania122@gmail.com پیشنهادها و نظرات سازنده شما را پذیرا هستیم

پایگاه خبری شهرستان گناباد
پایگاه اطلاع رسانی باشگاه کشاورزان جوان روستای سنو
موسسه خیریه خانه فرزندان کوثر گناباد مرکز نگه داری کودکان یتیم